Educació

Collboni-Escoles bressol: “Que les famílies catalanes no hagin de pagar allò que la Generalitat va decidir deixar de pagar”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Dirigents socialistes i representants municipals presenten un escrit a Educació perquè la Generalitat pagui el deute als ajuntaments després de la sentència que així ho ordena

El secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, la secretaria d'educació, Ana del Frago i la portaveu d'educació del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Esther Niubó, han presentat avui un escrit al Departament d'Ensenyament arran de la sentència del TSJC que reconeix als ajuntaments el dret a rebre les subvencions de la Generalitat per les escoles bressol. Els dirigents socialistes han estat acompanyats per representants del municipis que van recórrer contra la Generalitat pel deute de les escoles bressol. “Des del PSC hem fet un seguiment molt exhaustiu d’aquesta sentència i avui hem vingut a demanar que aquest deute no es dilati més. El que ha de fer la Generalitat és pagar. Estem una mica cansats de parlar de tribunals i que s'han aplicar les lleis, i volem parlar d’escoles bressol, de transport públic i de sanitat”, ha dit Collboni.

 

El secretari de Política Municipal socialista ha assenyalat que “sempre hem defensat que l’educació de 0 a 3 anys és fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats, per garantir la conciliació, i per garantir un dret que per a nosaltres és universal”. “És per això que els ajuntaments socialistes hem fet un esforç i un sobreesforç per garantir l’extensió d’aquest dret des de l’àmbit municipal. És obvi que l’educació és competència de la Generalitat i ha d’assumir la seva part de responsabilitat, que és un terç de cada plaça”, ha afegit.

 

Collboni ha subratllat que “la Generalitat va deixar de pagar la part que li corresponia. Una trentena d’ajuntaments, la majoria dels quals governats pel PSC, van interposar un recurs al TSJC i fa unes setmanes una sentència reconeixia l’obligació que té el govern de cofinançar aquestes escoles bressol, d’alleugerir el cost pels ajuntaments i que això no recaigui en les famílies”. “Que les famílies catalanes no hagin de pagar allò que la Generalitat va decidir deixar de pagar”, ha conclòs.

 

 

Paraules clau: